shadowl.jpg
shadowr.jpg

Werkwijze

 • Hanteren van de arbeidshygiĆ«nische strategie
 • Hanteren van het spin-diagram voor het bepalen van de optimale oplossing . Input zijn 6 relevante criteria
 • Zowel intern als extern monitoren van de gekozen werk en/of veiligheidskleding- oplossing (P.D.C.A.-cyclus) voor het bewaken en optimaliseren van de prestatieniveaus van de werk- en veiligheidskledingoplossingen gedurende de levensduur van de artikelen
 • Adviseren t.a.v. onderhoud, gebruik, reiniging en vervanging van de werk- en/of veiligheidskledingoplossing

Laagdrempelige specials*

 • Afhankelijk van het artikel: vanaf 200 stuks mogelijk voor individuele artikelen of 250 stuks assorti bij gebruik van dezelfde doekkwaliteit.
 • Af te nemen binnen maximaal 24 maanden
 • Binnen deze 24 maanden is de minimale bestelhoeveelheid 50 stuks per artikel vrij verdeeld over de maatrange zonder toeslag
 • Met een toeslag: vanaf 2 stuks per artikel/per maat.

*Mits keus uit een door ons geselecteerde kwaliteit. Elke PMS-kleur is mogelijk!

:

 • Wij maken voor al onze producten uitsluitend gebruik van grondstoffen met Europese oorsprong!
 • Productie vindt uitsluitend plaats in Noord-Afrika!
 • Resulteert in hoge mate van leveringsbetrouwbaarheid en relatief korte doorlooptijden indien geen sprake is van voorraadhouding. indicatief  7 tot 9 kalenderweken.

Stap 1 Inventarisatie

De werkwijze die wij hanteren is het gebruik van de arbeidshygiƫnische strategie en het door onszelf ontwikkelde spindiagram voor het bepalen van de optimale meest passende klant specifieke werk- en veiligheidskledingoplossingen teneinde de veiligheid en gezondheid van de medewerkers te optimaliseren tegen de laagst mogelijke totale kosten.

Aan de hand van het spindiagram kan bepaald worden in welke mate en in welke frequentie een werknemer geconfronteerd wordt met de in het spindiagram genoemde omstandigheden.

Aan de hand van de uitkomsten van het diagram wordt een profiel bepaald. Dit profiel wordt als input gebruikt voor onze grondstoffen- en modellenbibliotheek. In deze bibliotheek liggen verbindingen met diverse Europese veiligheidsnormeringen en kritische eigenschappen die wij stellen aan de grondstoffen en modellen met de bijbehorende prestatieniveaus die meer uitgewerkt zijn dan in de meeste Europese veiligheidsnormen. Uiteindelijk leidt dit tot de best passende oplossing rekening houdende met de diverse, specifieke werk gerelateerde omstandigheden.

B.v. aan de hand van de klimatologische omstandigheden, blootstelling aan veel of weinig regen, wind, warmte enz. en het transport van warmte en vocht door de kleding als gevolg van het verrichten van lichamelijke inspanningen (de zogenaamde metabolische belastingen) kan de benodigde thermische isolatie berekend worden, uitgedrukt in een CLO-waarde, die aangeeft tot welke grens van thermische weerstand nog comfortabel gewerkt kan worden. De CLO-waarde is een optelsom van de afzonderlijke kledingstukken, dus dan is ook van belang welk ondergoed gedragen wordt.

diagram.png

Klik hier om de afbeelding te vergroten

Stap 2 Bepalen best passende oplossing

Collecties. Wij hebben reeds een aantal collecties ontwikkeld, waarmee de meest voorkomende werkzaamheden onder de in het spindiagram genoemde omstandigheden uitgeoefend kunnen worden. Er is een exclusieve en een basis collectie, beiden bestaande uit diverse modellen die allen voorzien kunnen worden van een aantal opties die specifiek op werkzaamheden en werkomstandigheden, light-, medium en heavy-use afgestemd kunnen worden.

Specials. Blauwdruk van modellen (meer dan 40!) is aanwezig.

is hier een keus uit gemaakt of een nieuw model bepaalt dan dient er vervolgens gekozen te worden uit:

1/De doekkwaliteiten; voor werkkleding hebben we 12 kwaliteiten en voor veiligheidskleding 8 kwaliteiten geselecteerd .

2/De specifieke beschikbare en/of nieuw te ontwikkelen opties.

3/ De bestaande of een nieuw te ontwikkelen design.

4/De geselecteerde kleuren en/of nieuw te ontwikkelen kleuren. Alle PMS kleuren zijn mogelijk!

 

Voor alle werkzaamheden kan hierdoor een consistent en eenduidig concept aangeboden worden.

Van alle doekkwaliteiten hebben wij uitgebreide technische documenten met de prestatieniveaus van de belangrijkste parameters. Uitgangspunt bij onze selectie is de economische duurzaamheid van het materiaal en de kleding.

Stap 3 Implementatie & Monitoring

Indien een keus definitief gemaakt is, hetzij met collectie artikelen, hetzij met specials dan kunnen onze selectief geselecteerde partners het complete pakket aanvullen tot een compleet gewenst producten assortiment o.a. met overige persoonlijke beschermingsmiddelen dan wel andersoortige artikelen zodat u een "one-shop-stop" leverancier heeft . Zij kunnen indien gewenst zorgdragen voor een zeer fijnmazige distributie, managementinformatie en het beheer en onderhoud van de verstrekte middelen.

 

Wij  kunnen samen met onze partners de oplossingen monitoren op de belangrijkste criteria zoals genoemd in het spin-diagram en zo nodig de gemaakte keus in overleg met u wijzigen. Ook externe ontwikkelingen monitoren wij en zorgen voor een passend voorstel  o.a. als gevolg van een zich wijzigende wetgeving, gebruiksomstandigheden enz. Dit kan betekenen dat overbodige functionele aspecten weggelaten kunnen worden of dat dan een relatief duur artikel vervangen wordt door een goedkoper alternatief dat beter past bij de specifieke ,zich wijzigende, omstandigheden .

met het hanteren van een P.D.C.A.-cyclus bent u verzekerd van een best passende oplossing tegen de laagst mogelijke totale kosten.